Πλύσιμο φωτοβολταϊκών πλαισίων

Η εταιρία μας αναλαμβάνει το περιοδικό πλύσιμο των Φ/Β πάνελ με αποκλειστική χρήση απιονισμένου νερού και ειδικών βουρτσών που δεν προκαλούν φθορές στην επιφάνεια τους, επίσης το πλύσιμο πραγματοποιείτε τις ώρες της ημέρας που επιτρέπεται ώστε να αποφύγουμε την απότομη θερμοκρασιακή μεταβολή στην επιφάνεια των πάνελ και να αποτρέψουμε την ενδεχόμενη θραύση τους.

 

Χλοοκοψία

Η τακτική χλοοκοψία σας εξασφαλίζει την ελάχιστη πιθανότητα για ξέσπασμα και επέκταση πυρκαγιάς, εύκολη πρόσβαση στο χώρο και αποφυγή φωτοσκιάσεων, προτείνουμε 1 ή 2 χλοοκοψίες το χρόνο στις κατάλληλες χρονικές περιόδους ( άνοιξη και φθινόπωρο).

 

 

Γιατί – Πως – Πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός των Φωτοβολταϊκών Πάνελ;

 

Αναρωτιέστε γιατί το πλύσιμο των φωτοβολταϊκών σας είναι σημαντικό;

H βασική αιτία που μειώνει την απόδοση μιας Φωτοβολταϊκής εγκατάστασης είναι η έλλειψη καθαριότητας των Φωτοβολταϊκών Πάνελ συνεπεία της ρύπανσης από το περιβάλλον. Η ρύπανση από το περιβάλλον προέρχεται κυρίως από: βιομηχανικά απόβλητα σε μορφή μικροσωματιδίων που μεταφέρονται από τον αέρα, περιττώματα πουλιών και εκκρίσεις εντόμων, γύρη φυτών και δένδρων, χώμα από την ύπαιθρο καθώς και από πολλούς άλλους παράγοντες που διεθνώς αποκαλούνται «soiling».

Οι επικαθίσεις αυτές στα πάνελ σύμφωνα με πολλές διεθνείς έρευνες και μελέτες που έχουν δημοσιευθεί, μπορούν να μειώσουν την απόδοση του Φωτοβολταϊκού Πάρκου από 8% έως και 25%. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική επιμήκυνση του χρόνου απόσβεσης της επένδυσής λόγω της συνεχούς και αυξανόμενης απώλειας εισοδήματος που προέρχεται από την απώλεια παραγωγής ενέργειας.